dimarts, 6 de maig del 2014

SALC

L'objectiu del SALC és oferir la possibilitat d'ampliar i de perfeccionar de manera individualitzada, els coneixements de llengua catalana tan de qualsevol membre de la comunitat universitària de la Universitat Pompeu Fabra (personal acadèmic, personal d'administració i serveis i estudiants) com de persones que puguin estar-hi interessades, via Interent, sense tenir cap mena de relació amb la universitat.

En aquesta web s'hi pot trobar material d'autoaprenentatge que permet treballar de manera autònoma els nivells intermedi, de suficiència i superior de la llengua catalana. Només t'hi has de registrar.




dimarts, 1 d’abril del 2014

VILAWEB " La Puta i la Ramoneta"

La primera entrada del blog va ser el 24 de gener de 2006, té unes 120 entrades aproximadament, en solien fer dues al mes però no n'escriuen més des de el Desembre del 2011.
Els autors del blog són Ramon Aytés i Joaquim Sostre.
El tema del blog és molt variat des de temes de política fins a histories propies.

L'entrada que comentem és " El Duc "

L'entrada "El Duc" és una crítica a les accions que va fer el Duc de Palma i totes les seves conseqüències. I ho compara amb persones que han set infiltrades per algun motiu i fa la comparació del cavall de Troia. És un text totalment irònic.










dimarts, 4 de març del 2014

NEOLOSFERA



Aquest blog està dedicat al recull i presentació de neologismes, el qual es defineix com unitats lèxiques noves, formalment o semànticament, creades en una llengua per les pròpies regles de formació de mots o manllevades a una altra llengua.

Així, cada entrada del blog es correspon a una paraula nova, en el sentit que encara no es troba recollida als diccionaris de referència o que hi apareix marcada formalment com a neologisme.


Traductors Automàtic

 
Google Translate és el tracuctor on line més utilitzat, segurament per la seva eficàcia i per la seva varietat d'idiomes.



dimarts, 25 de febrer del 2014

Diccionari Invers de la Llengua Catalana

El Diccionari Invers de la Llengua Catalana ens permet saber com s'escriuen els números (qualsevol xifra entre el zero i mil bilions).
I ens permet cercar anagrames (que és la transformació d'un mot o d'una frase en un altre per la transposició de les seves lletres.)


www.dilc.org

dimarts, 18 de febrer del 2014

esAdir

ésAdir és un servei que ofereix el conjunt de TV· i Catalunya Ràdio on s'hi troba, bàsicament, vocabulari relacionat amb temes d'actualitat, vocabulari general de la comunicacions i gentilicis, entre d'altres.








dimarts, 28 de gener del 2014

Diccionari català-anglès/anglès-català de locucions i frases fetes

Diccionari català-anglès/anglès-català de locucions i frases fetes 

Aquest diccionari ens ensenya totes les locucions i frases fetes que hi poden haber en català i/o anglès en les seves traduccions.
VISCA.COM
EXEMPLES:
-Pick someone's brains
-Esprémer el cervell d'algú

-Buy the farm
-Anar-se'n a l'altre barri, estirar la pota, dinyar-la

-Go ape
-Posar-se com una moto

dimarts, 14 de gener del 2014

Diccionari de sinònims

Diccionari sinònims

Aquest diccionari de sinònims pertany, com diu el nom, al diari "El Punt Avui". És un diccionari molt simple en quant a contingut, és a dir, les definicions són curtes encara que entenadores. Apart del diccionari de sinònims, aquest diari també disposa, a la seva pàgina web, d'un diccionari, un català-castellà i un castellà-català.